Pyttipannu joulukinkusta






Meidän peheessä joulukinkun loput on jo monena vuotena pilkottu kuutioiksi pakkaseen ja käytetty tähän helppoon ja maukkaaseen pyttipannuun, joka valmistuu raaoista kasviksista puolessa tunnissa pannulla. Pyttipannun aineksia voi muunnella loputtomasti mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan, tässä perusohje:

1 500ml rasia sulatettuja kinkkukuutioita pakkasesta
2 perunaa/ syöjä, esim. 8 perunaa
Muutama porkkana
1 iso sipuli
Kananmunia
Suolaa
Pippuria
Grillimaustetta




Kuori ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Lisää korkeareunaiseen paistinpannuun öljyä ja laita kasvikset pannuun kannen alle kypsymään noin 15 minuutiksi keskilämmölle. Sekoita silloin tällöin kasviksia. 
Pilko halutessasi kinkkukuutioita vielä pienemmäksi ja lisää ne kasvisten sekaan pannuun. 
Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi grillimausteella. 
Laita kansi vielä päälle ja paista kananmunia toisella pannulla lisukkeeksi. 
Tarkista kasvisten kypsyys ja nauti pyttipannua kananmunan ja ketsupin kanssa!



Kommentit

Suositut tekstit