Pinaattiletut

Pinaattiletut kuuluvat meillä arkiruokaan ja on yksi lastemme lempiruoka! Nämä letut uppoaa lapsiin aina, vaikka muut ruuat ei maistuisikaan. Syömme lettuja sellaisenaan puolukkasurvoksen tai fetasalaatin ja perunoiden kanssa. 


Mittaa korkeaan kannuun/blenderin kannuun:

5 dl maitoa, kasvimaitoa tai vettä
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 pussi pinaatinlehtiä
Lime-tai sitruunapippuria 
Suolaa
Tuoreita yrttejä esim. Basilikan lehtiä

Aja seos tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15-30min. 
Paista pieniä tai isompia lettuja öljyssä pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. 
Nauti letut hyvässä seurassa! 

Samalla ohjeella olen tehnyt myös makeita lettuja niin että pinaatin ja mausteiden tilalle olen vaihtanut puolikkaan banaanin ja noin 1dl 100% hedelmäsmoothieta/sosetta. Mausteeksi sopii ripaus vaniljasokeria.


Kommentit

Suositut tekstit