Lihapullat ja pikatomaattikastike



Tämä resepti lihapullien kastikkeelle syntyi ihan vahingossa jääkaapista löytyneistä aineksista, mutta se yllätti meidät täysin maukkaudellaan ja helppoudellaan!


Tee ensin lihapullat:

Sekoita 400g jauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
1-2 valkosipulin kynttä pilkottuna
pari rkl oliiviöljyä
pari rkl turkkilaista jugurttia
suolaa
valkopippuria
valkosipulijauhetta


Pyörittele seos pulliksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä kannen alla noin 5min, käännä ja jatka paistamista vielä 5 min.

Pannulle kerääntyy öljyä lihapullista kypsymisen aikana.
Lisää öljyn joukkoon pannulle:

n. 2 rkl tomaattipyrettä
n. 1 rkl ketsuppia
1 rkl lihafondia 
loraus kermaa, noin 0,5 dl

Sekoittele kastike pullien joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti.
Maukas lihapullakastike on valmis!


Kommentit

Suositut tekstit