Lihapullat ja pikatomaattikastike
Tämä resepti lihapullien kastikkeelle syntyi ihan vahingossa jääkaapista löytyneistä aineksista, mutta se yllätti meidät täysin maukkaudellaan ja helppoudellaan!
Tee ensin lihapullat:
Sekoita 400g jauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
1-2 valkosipulin kynttä pilkottuna
pari rkl oliiviöljyä
pari rkl turkkilaista jugurttia
suolaa
valkopippuria
valkosipulijauhetta
Pyörittele seos pulliksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä kannen alla noin 5min, käännä ja jatka paistamista vielä 5 min.
Pannulle kerääntyy öljyä lihapullista kypsymisen aikana.
Lisää öljyn joukkoon pannulle:
n. 2 rkl tomaattipyrettä
n. 1 rkl ketsuppia
1 rkl lihafondia
loraus kermaa, noin 0,5 dl
Sekoittele kastike pullien joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti.
Maukas lihapullakastike on valmis!
Kommentit
Lähetä kommentti