Ankkapataa ja valkosipuli-vuohenjuustoperunat

Ankkapadan resepti on ollut käytössämme jo vuosia ja se on muokkautunut pikkuhiljaa mieleiseksi. Tämä ruoka on ehdoton syksyn suosikkimme ja teemme sitä usein myös merkkipäivinä kuten hääpäivän herkutteluksi. Pata valmistuu korkeareunaisella paistinpannulla liedellä. 




1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyrettä
1 keittojuurespaketti
2 dl punaviiniä
1 dl kanalientä
1 rkl balsamicoa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 rs herkkusieniä
1 dl hillosipuleita
2 ylikypsää ankankoipea ( confit de canard)  
tuoretta timjamia
suolaa
pippuria


Perunapaistokseen
1 pss valmista valkosipuliperuna- seosta pakasteesta
1 iso kiekko hyvää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
tuoretta basilikaa




Valmista ensin perunapaistos. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lisää valkosipuliperunat voideltuun uunivuokaan. Murenna sekaan vuohenjuusto sekä basilikan lehtiä. Kaada päälle kuohukerma ja paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan. 

Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä pannulla. Lisää sekaan pilkotut juurekset ja tomaattipyre sekä balsamico.
Kaada pannulle 2 dl punaviiniä ja anna kiehahtaa. Lisää sekaan kanaliemi ja silputtua timjamia. Pilko kirsikkatomaatit ja herkkusienet puoliksi ja lisää ne sekä hillosipulit pannuun. Anna paistua miedolla lämmöllä noin. 20 min. 
Irrottele liha ankankoivista ja lisää pannuun pieninä palasina. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Nauti pataa perunapaistoksen ja hyvän punaviinin kanssa!




Kommentit

  1. Tää oli aivan erinomaisen hyvää! Ja todella helppo valmistaa myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että maistui! Tämä on myös oma ehdoton lempiruokani :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit