Hedelmäremmit





Hedelmäremmit ovat maukkaita ja terveellisiä vaihtoehtoja karkinhimoon. Meillä näistä tykkäävät kaikki lapsista isovanhempiin! 
Valmistus vaatii lähinnä kärsivällisyyttä, mutta näitä kannattaakin valmistaa kerralla useampi pelti, koska ne katoavat erittäin nopeasti parempiin suihin. 
Voit käyttää remmeissä monia eri hedelmiä ja marjoja sekä niiden yhdistelmiä. 

             

1 iso kattilallinen (n.4 litraa) pilkottuja omenoita siemenkodat poistettuna
Pinnalle noin 4 päärynää pilkottuna
Noin 2 dl vettä kattilan pohjalle
              

Keitä hedelmiä pienellä lämmöllä noin 30 min raollaan olevan kannen alla pehmeiksi.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Vuoraa 3 peltiä leivinpaperilla ja voitele paperit ohuelti kookosöljyllä tai rypsiöljyllä.
Kaada sose pelleille noin sentin paksuiseksi kerrokseksi.
Levitä sose ja ravista peltiä lopuksi kevyesti jolloin saat tasaisen soselevyn.
Paista 75- asteisessa uunissa (kiertoilmalla) noin 3 tuntia kunnes sose on muuttunut pintakuivaksi hedelmälevyksi.
 Uunin luukkua kannattaa avata välillä tai pitää kauhaa uunin luukun välissä jolloin kosteus pääsee poistumaan. Kokeilemalla opit mikä aika toimii parhaiten omassa uunissasi. Anna levyn kuivua huoneenlämmössä tai saunassa vielä 1 vrk. 

Jos omistat saunan, jossa on hetivalmis kiuas ja lämpötila aina n. +30-astetta, voit skipata uuniosion ja viedä pellit sinne noin 3 vuorokauden ajaksi.
Rullaa valmis levy ja leikkaa siitä ohuita suikaleita.
Säilytä kannellisessa purkissa  -  valmista!

Kommentit

Suositut tekstit